UA / RU
Підтримати ZN.ua

Противники США будуть намагатися вплинути на американські вибори — ЗМІ

Тепер вплив буде здійснюватися за допомогою штучного інтелекту.

Президентські вибори в США пройдуть в листопаді 2024 року.

Президентські вибори в США пройдуть в листопаді 2024 року.

Супротивники Сполучених Штатів намагатимуться вплинути на цьогорічні президентські вибори в країні, попередили членів Сенату в середу, 15 травня, високопосадовці служби безпеки. Як повідомляє The Hill з посиланням на AP, метою зловмисників буде поширення онлайн-дезінформації, введення в оману виборців і підрив довіри до демократії.

Посадовці також зазначили, що в ході кампанії з дезінформації будуть використані останні інновації в області штучного інтелекту. Інші інструменти дезінформації включатимуть державні ЗМІ, блогерів та мережі фейкових облікових записів, які можуть швидко поширювати неправдивий та оманливий контент.

Читайте також: Туск заявив про загрозу втручання Росії у вибори до Європарламенту

Головними дійовими особами, що намагатимуться вплинути на цьогорічні вибори, залишаються Росія, Китай та Іран. Проте, через прогрес у технологіях, інші країни або навіть національні групи можуть спробувати організувати власні кампанії з дезінформації, повідомляється у звіті представників служби безпеки.

Але, як зазначається, Америка краще підготовлена до подібних викликів, ніж в 2016 році, коли Росія намагалася вплинути на президентські вибори. Директорка Національної розвідки США Авріл Хейнс засвідчила Сенату, що Сполучені Штати значно покращили свою здатність захищати безпеку виборів, а також виявляти та боротися з іноземними кампаніями дезінформації.

Раніше про спроби Китаю, Росії та Ірану вплинути на вибори в Америці попереджали ФБР. При цьому відомство також повідомляло про загрозу застосування штучного інтелекту в ході кампанії з дезінформації.