UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент США прокоментував визнання судом його сина винним

Джо Байден сказав, що «я президент, але я також і батько»

Президент США Джо Байден відреагував на рішення Суду присяжних штату Делавер щодо визнання його сина Гантера Байдена винним за федеральним звинуваченням у володінні зброєю та вживанні заборонених наркотиків.  

«Як я сказав минулого тижня, я – президент, але я також і батько. Ми з Джилл любимо нашого сина, і ми дуже пишаємося тим, яким він став сьогодні. Дуже багато сімей, в яких близькі боролися із залежністю, розуміють почуття гордості, коли бачиш, як хтось, кого ти любиш, виходить з неї з іншого боку і стає таким сильним і стійким у своєму одужанні», – сказав Байден, передає CNN. 

Байден зазначив, що «прийме результат цієї справи» і «продовжить поважати судовий процес, поки Гантер розглядає апеляцію». 

Президент раніше заявляв, що не помилує свого сина у разі засудження, нагадує CNN. Винесення вироку очікується приблизно через чотири місяці. 

Читайте також: Інформатор ФБР, який розповів про неправомірні дії Хантера Байдена в Україні, збрехав — The New York Times

Передвиборча кампанія у США стала нерозривно пов'язаною з системою кримінального правосуддя. Раніше Суд присяжних у Нью-Йорку визнав винним колишнього президента Дональда Трампа за всіма 34 пунктами звинувачення у справі про «гроші за мовчання» порноакторці Стормі Деніелс.  

Нещодавно Трамп заявив, що його політичні опоненти «дуже можливо» можуть зазнати кримінального переслідування, якщо його самого засудять, але він стане президентом.