UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правозахисні групи вважають, що коментарі Трампа нагадують Гітлера

Ліга об'єднаних громадян Латинської Америки та Ліга проти наклепу порівняли слова Трампа з мовою, яку використовує нацистський режим.

Ліга об’єднаних громадян Латинської Америки та Ліга боротьби з дифамацією звинуватили колишнього президента Дональда Трампа в потуранні «найнижчим і найзловіснішим людським почуттям» після того, як під час передвиборчого мітингу він заявив своїм прихильникам, що мігранти «отруюють кров нашої країни», пише POLITICO.

«Зауваження Дональда Трампа останніми днями, які звинувачують іммігрантів в «отруєнні крові Америки», нагадують мову Адольфа Гітлера та нацистського режиму. Слова Трампа навмисно викликають ненависть до інших і є нічим іншим, як нагнітанням страху. Вони підігрують найнижчим і найзловіснішим людським почуттям, щоб розпалювати ненависть і завдавати шкоди чи навіть гірше невинним чоловікам, жінкам і дітям», — заявив Домінго Гарсія, національний президент LULAC у вівторок вдень. 

Читайте також: Рейтинг Байдена опустився до найнижчого з 2021 року рівня — опитування

Коментарі Трампа не вперше викликають такі порівняння. На мітингу в Даремі, штат Нью-Гемпшир, у своїй промові з нагоди Дня ветеранів Трамп пообіцяв «викорінити ... радикальних лівих головорізів, які живуть як паразити в межах нашої країни».

Правозахисні організації давно попереджають , що подібні заяви можуть призвести до насильства.

«Ми бачили, як така токсична риторика надихає на акти насильства в реальному світі в таких місцях, як Піттсбург і Ель-Пасо. Цьому не повинно бути місця в нашій політиці, і крапка. Америка сильна як плюралістичне суспільство, яке приймає іммігрантів», — сказав генеральний директор ADL Джонатан Грінблатт у заяві.

Читайте також: Трамп цитує Путіна, намагаючись зобразити Байдена авторитарним – POLITICO

Трамп, нинішній фаворит на праймеріз від Республіканської партії, нещодавно зазнав критики за опис своїх політичних ворогів як «шкідників», характеристику, яку використовують фашистські диктатори, такі як Гітлер і Беніто Муссоліні.

У вівторок голова Національного комітету з питань імміграції LULAC Лідія Гузман попередила, що напади Трампа «послужать для мобілізації голосів латиноамериканців», групи виборців, перед якими кампанії обох кандидатів «залицяються» перед виборами 2024 року.

Представник передвиборчої кампанії Трампа у 2024 році Стівен Ченг у відповідь заявив, що групи «мають припинити нагнітати страх, особливо коли нещодавно було встановлено новий рекорд щодо кількості нелегалів, які перетнули кордон».