UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол США Брінк прокоментувала російський ракетний удар по Запоріжжю

Дипломат назвала дії РФ "жахливою тактикою".

Представниця США в Україні Бріджит Брінк відреагувала на чергову російську ракетну атаку Запоріжжя, внаслідок якої загинуло троє людей. Про це вона написала у своєму Twitter.

Брінк назвала дії РФ "жахливою тактикою", яка мала на меті вбити рятувальників та журналістів, які прибули на місце події.

"Сьогодні Росія атакувала Запоріжжя, вбивши трьох людей ракетними ударами з інтервалом у 40 хвилин – жахлива тактика, яка, вочевидь, мала на меті вбити працівників екстрених служб та журналістів на місці події", – наголосила Брінк.

Вона також додала, що Росія має бути притягнута до відповідальності за ці злочини проти українського цивільного населення.

Читайте також: У другу річницю визволення Бучі від російських військ я побачила надію, незламний дух і стійкість українського народу – Брінк

Раніше очільник Міненерго Герман Галущенко обговорив з послом США в Україні Бріджит Брінк потреби енергетичної інфраструктури, яка страждає від постійних російських обстрілів. За його словами, наразі є гостра потреба у високовольтному обладнанні, автотрансформаторах, устаткуванні для проведення ремонтів.