UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рабство і еліта США: Reuters дослідив біографії предків Байдена, Буша, Клінтона, Обами 

Рабовласниками виявилися предки всіх із перерахованих експрезидентів Сполучених Штатів. І демократи, і республіканці.

Принаймні 100 представників останнього Конгресу є прямими нащадками предків, які поневолили чорношкірих. Це, по суті, щонайменше 8% демократів у Конгресі та 28% республіканців, йдеться в дослідженні Reuters

Читайте також: В Капітолії демонтують пам'ятники політикам XIX століття, які підтримували расову сегрегацію і рабство

До групи входять сенатори-республіканці Мітч Макконнелл, Ліндсі Грем, Том Коттон і Джеймс Ленкфорд, а також демократи Елізабет Уоррен, Теммі Дакворт, Джин Шахін і Меггі Хассан.

Президент Джо Байден і всі живі колишні президенти США, крім Дональда Трампа, є прямими нащадками рабовласників: Джиммі Картер, Джордж Буш, Білл Клінтон та навіть Барак Обама (по лінії білої матері).

Читайте також: У Києві заарештували членів банди, які утримували в рабстві понад сто осіб

Губернатори 11 із 50 штатів США у 2022 році були нащадками рабовласників, як і двоє суддів Верховного суду США.

Рабовласницькі предки Конгресу були одними з найбагатших в Америці до громадянської війни; три чверті були серед 10 найбагатших.

Читайте також: З Капітолію приберуть статуї конфедератів, які підтримували рабство

Досліджуючи політичну еліту Америки, Reuters знайшов імена понад 700 людей, поневолених предками згаданих вище політиків.

Приблизно 23% респондентів у новому опитуванні Reuters/Ipsos сказали, що знання про те, що предки кандидата були рабами, зменшили ймовірність того, що вони проголосують за цього кандидата, а білі респонденти, які сказали, що вони знають про рабовласницького предка, з більшою ймовірністю, ніж інші білі люди, підтримали б виплати репарацій за рабство.