UA / RU
Підтримати ZN.ua

Питання підтримки України буде у центрі уваги під час саміту НАТО у Вашингтоні – Салліван

Наступний саміт Альянсу відбудеться 9 – 11 липня 2024 року.

Радник з національної безпеки Сполучених Штатів Джейк Салліван під час пресконференції за підсумками зустрічі радників з національної безпеки країн Альянсу запевнив, що одним з головних питань саміту НАТО у Вашингтоні буде питання подальшої підтримки України. Про це повідомляє Укрінформ.

"Це була перша нагода на високому рівні спланувати зміст Вашингтонського саміту, і ми продовжимо це з міністрами оборони наступного тижня. США привітають союзників у Вашингтоні цього літа, щоб відзначити 75-тий день народження НАТО, але також  щоб продемонструвати, що Альянс є більшим, сильнішим  та більш об’єднаним, ніж був будь-коли. Ми розглянули велике коло питань, в тому числі, ті, які будуть центральним під час саміту в Вашингтоні в липні. Перше, безумовно, - це наша спільна допомога для України", – зазначив Салліван. 

За його словами, "розпочинаючи агресію проти України, Путін сподівався розколоти Альянс, але після двох років з початку жорстокого російського вторгнення єдність країн-союзниць ніколи ще не була настільки міцною. Путін також розраховував, що підтримка союзників для України буде слабшати. Але сьогодні багато країн-союзниць підтвердили зобов’язання надавати змістовну допомогу для хоробрих українців, які захищають свою країну".

Читайте також: Євросоюз готується до можливого обрання Трампа у США і зважує ризики

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній пресконференції з радником президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном у Брюсселі заявив, що зміни у військово-політичному керівництві України не вплинуть на подальшу допомогу Києву.