UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пішла у вічність зірка серіалу “Беверлі-Гіллз, 90210” Шеннен Догерті

Багаторічне змагання з раком завершилося

Зірка серіалу “Беверлі-Гіллз, 90210” Шеннен Догерті, яка створила образ однієї з головних героїнь – Бренди Волш – пішла з життя. Про це повідомляє People.

Шеннен Марія Догерті (Shannen Maria Doherty) народилася 12 квітня 1971 року в американському Мемфісі. Її акторська доля пов'язана із суперпопулярними телепроєктами – “Беверлі-Гіллз, 90210" (1990-1994) та “Усі жінки – відьми” (1998-2001).

У зірки “Беверлі-Гіллз, 90210” вперше діагностували рак молочної залози 2015 року. У листопаді 2023 року Догерті відверто розповіла про рак молочної залози четвертої стадії, який поширився на її кістки. Тоді вона сказала, що не хоче помирати і бажає жити далі.

У червні 2023 року вона повідомила, що рак поширився і на мозок, тому їй довелося перенести операцію з видалення пухлини. Однак стан погіршувався, оскільки лікарі говорили про невиліковність і прогрес хвороби.

Граючи в перезапуску найвідомішого серіалу “Беверлі-Гіллз, 90210”, вона не повідомила колегам по знімальному майданчику про свою хворобу. У 2020 році, в інтерв'ю, вона нагадала цю ситуацію, коли разом з ними мав бути Люк Перрі, який теж помер від раку у березні 2019. Для Догерті це було дивним, оскільки вона бачила Люка, який мав вигляд здорової людини. Ця смерть була шоком для акторки, яка вже боролася із раком.

Останні роки життя Догерті відверто розповідала про свою хворобу та намагалася показати всьому суспільству, що люди з хворобою, такою як у неї, можуть жити і працювати, залишатися життєрадісними і нести мистецтво іншим.

Раніше стало відомо про смерть американського актора Люка Перрі, який пішов з життя у результаті обширного інсульту. Актор був госпіталізований за п'ять днів до смерті, після того, як телеканал FOX оголосив про перезапуск серіалу “Беверлі-Гіллз 90210”, де Люк Перрі також повинен був взяти участь у зйомках разом з акторами Джейсоном Прістлі і Дженні Гарт.