UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підтримка України також важлива для національної безпеки американського народу – Білий дім

"І якщо деякі американці цього не відчувають або не розуміють, то вони мають усвідомити, що в разі перемоги РФ й окупації України Путін не зупиниться".

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що допомога Україні відповідає національним інтересам Сполучених Штатів, а також союзникам по Північноатлантичному альянсу. Про це повідомляє Укрінформ.

"Це важливо не лише для народу України, але й для наших європейських союзників і партнерів, особливо наших союзників по НАТО, враховуючи, що бойові дії ведуться поблизу багатьох із союзників по НАТО", – сказав Кірбі.

Читайте також: У США представили законопроект про конфіскацію та передачу російських активів Україні

За його словами, підтримка України також важлива для національної безпеки американського народу.

"І якщо деякі американці цього не відчувають або не розуміють, то вони мають усвідомити, що в разі перемоги РФ й окупації України Путін не зупиниться", – наголосив представник адміністрації Байдена

У такому разі, каже Кірбі, нинішні фінансові витрати будуть непорівнянними з тим, чим американцям доведеться платити, якщо дозволити РФ просуватися далі. І це також стосується життів американських військових у разі необхідності захисту союзників по НАТО в Європі згідно із зобов’язаннями за Північноатлантичним договором.

"Отже, ця битва є набагато масштабнішою, ніж просто за суверенітет України, хоча насамперед, йдеться про це", – підкреслив він.

Представник Білого дому додав, що Сполучені Штати продовжать зосереджуватися на підтримці України в умовах її протистояння агресії РФ.

Читайте також: Пенс розкритикував Трампа за похвалу Путіну, заявивши про підтримку України

Раніше Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, коментуючи саміт Росія-Африка заявляв, що все більше країн відмовляються від партнерства з Російською Федерацією. За його словами, багато лідерів африканських країн відмовилися прилетіти на саміт Африка-Росія.