UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон: Протиповітряна оборона України вже тривалий час є пріоритетною сферою для США

"П’ять стратегічних систем ППО, які будуть розгорнуті в Україні для створення інтегрованої мережі протиповітряної оборони".

Речник Пентагону, генерал-майор Пет Райдер заявив, що посилення української ППО є пріоритетом для Вашингтону. Про це повідомляє "Голос Америки".

"Протиповітряна оборона України вже тривалий час є пріоритетною сферою для міністра Остіна та уряду США", – зазначив чиновник.

За його словами, нещодавно, під час саміту НАТО у Вашингтоні президент США Джо Байден анонсував передачу Києву додаткових систем ППО.

"П’ять стратегічних систем ППО, які будуть розгорнуті в Україні для створення інтегрованої мережі протиповітряної оборони", – сказав Райдер.

Однак, речник американського Міноборони не став розкривати терміни розгортання цих систем в Україні, посилаючись на безпекові міркування.

Читайте також: В ОП сподіваються на прогрес у питанні дозволу на удари американською зброєю по Росії

"Зайве казати, що ми розуміємо нагальність цього питання, про яку свідчать жахливі ракетні удари, завдані Росією, один з яких влучив в дитячу лікарню. Тож це те, що й надалі залишатиметься неймовірно важливим для нас", – додав він.

Нагадаємо, речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер також заявляв, що заборона США для України бити американською зброєю на далекі відстані по РФ повʼязана з бажанням запобігти ескалації та "ненавмисних наслідків". Він сказав, що удари вглиб Росії можуть перетворити "цей конфлікт на ширший".