UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон пообіцяв використати весь залишок грошей для України, який доступний до кінця вересня

Мова йде про мільярди доларів.

Бронетранспортер M113

Бронетранспортер M113

Міністерство оборони США збирається використати всі наявні залишки грошей для допомоги Україні до кінця фіскального року, який завершується 30 вересня.

Про це заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх, слова якої цитує «Голос Америки».

Читайте також: Ракети, стрілецька зброя, техніка: Канада надасть Україні великий пакет допомоги

Відповідаючи на питання журналістів, Сінгх зазначила, що уряд США активно працює з Конгресом, щоб забезпечити фінансування програм підтримки України, зокрема через Ініціативу сприяння безпеці України (USAI) та президентські повноваження (PDA). Вона наголосила, що адміністрація регулярно оголошує нові пакети військової допомоги для Києва.

«Ми не припиняємо надавати Україні необхідну підтримку, як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Ми використаємо всі наявні ресурси, щоб забезпечити надання всього необхідного», – заявила Сінгх.

За її словами, Вашингтон працюватиме над тим, щоб залишкові гроші використати максимально ефективно.

Раніше кілька американських громадських організацій звернулися до Державного департаменту США з проханням не втратити можливість використати залишок у 6,2 мільярда доларів, які все ще доступні в межах президентських повноважень до закриття бюджетного року.

Читайте також: Заморожені активи РФ: Євросоюз закупить французького озброєння для України на 300 млн євро

Нагадаємо, США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 250 мільйонів доларів, у який увійдуть ракети ППО, боєприпаси для ракетних систем і артилерії, бронетехніка та протитанкові засоби.

Окрім того, Нідерланди передадуть Україні технічне обладнання та матеріали для винищувачів F-16, а також ракети класу «повітря-повітря».