UA / RU
Підтримати ZN.ua

Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про запобігання шатдауну

Але знову лише тимчасовий.

Контрольована республіканцями Палата представників США у четвер схвалила законопроект про запобігання часткового закриття уряду, направивши його на розгляд Сенату, де більшість становлять демократи, менш ніж за два дні до того, як закінчиться фінансування деяких федеральних агентств, повідомляє Reuters.

За схвалення короткострокового тимчасового заходу, який продовжить на тиждень федеральне фінансування, що закінчується опівночі в п'ятницю, і встановить 22 березня крайнім терміном фінансування для інших урядових установ, проголосували 320 членів Палати: 207 демократів приєдналися і 113 республіканців. Проти висловились 99.

Лідер сенатської більшості Чак Шумер висловив сподівання, що його палата ухвалить законопроект у четвер ввечері і передасть його на підпис президенту Джо Байдену.

Читайте також: Джонсон сказав, що зробить все можливе, аби підтримати Україну. Ми маємо йому довіряти, але подивимося — Зеленський

Цей тимчасовий захід, вже четвертий за ліком, необхідний для забезпечення роботи федеральних установ у фінансовому році, що розпочався 1 жовтня, має на меті дати Палаті представників і Сенату час для ухвалення 12 законопроектів про асигнування для фінансування уряду.

Спікер Палати представників Майк Джонсон знову поклався на процедурний крок, який вимагав значної підтримки демократів для проходження. Це може розлютити консерваторів, які дотримуються жорсткої лінії.

Найбільші рейтингові агентства кажуть, що постійне балансування на межі негативно впливає на кредитоспроможність країни, чий борг перевищив 34 трильйони доларів.

 Майк Джонсон заявляв, що Палата перейде до розгляду питання про військову допомогу Україні після розгляду питання фінансування американського уряду для уникнення так званого шатдауну.