UA / RU
Підтримати ZN.ua

Остін: США не будуть втягнуті в безрозсудну війну, обрану Путіним, але ми підтримуватимемо Україну

"Після вторгнення Путіна в Україну НАТО стало більшим, ніж будь-коли".

Глава Пентагону Ллойд Остін у межах Саміту НАТО у Вашингтоні заявив, що Штати не будуть втягнуті у війну в Україні, але продовжать підтримувати Київ. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Як ясно дав зрозуміти нинішня адміністрація: ми не будемо втягнуті в безрозсудну війну, обрану Путіним. Але ми підтримуватимемо Україну в її боротьбі за свій суверенітет і безпеку. Ми захищатимемо кожен дюйм території НАТО і продовжимо зміцнювати колективну оборону і стримування НАТО", – зазначив Остін.

За його словами, після вторгнення Путіна в Україну НАТО стало "більшим, ніж будь-коли".

"А наші нові союзники у Фінляндії та Швеції довели кількість членів альянсу до 32. І не помиляйтеся: війна Путіна не є результатом розширення НАТО. Путінська війна - причина розширення НАТО", – сказав він.

Глава Міноборони підкреслив, що США поглиблюватимуть співпрацю на підтримку самооборони України.

Читайте також: Науседа: Альянс домовився про незворотність процесу інтеграції України в НАТО

"Ще однією ознакою нашої глибокої прихильності самообороні України є те, що коаліція країн невпинно працює над наданням Україні винищувачів F-16. І сьогодні президент Байден разом із прем'єр-міністрами Нідерландів і Данії з гордістю оголошує, що передачу F-16 офіційно розпочато, і Україна літатиме на F-16 цього літа", – додав політик.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що у межах цьогорічного Саміту НАТО у Вашингтоні наша держава, зокрема, обговорюватиме із союзниками дозвіл використовувати американську зброю по російських аеродромах.