UA / RU
Підтримати ZN.ua

Остін: США можуть одночасно підтримувати Україну та Ізраїль

Пентагон впевнений у тому, що Ізраїль має право на захист.

Сполучені Штати зможуть надавати Ізраїлю засоби, необхідні для боротьби з терористичною групою ХАМАС та одночасно постачати Україні зброю, необхідну для перемоги над Росією, заявив міністр оборони Ллойд Остін у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

«Ми можемо і будемо підтримувати Ізраїль, так само як ми підтримуємо Україну Сполучені Штати можуть робити це одночасно», — сказав він на завершення зустрічі міністрів оборони НАТО. 

Під час зустрічі йшлося про ситуацію на Близькому Сході.

«Ми приголомшені розмахом звірств, скоєних терористами ХАМАС. Наші серця з усіма тими, чиї близькі були вбиті, поранені або взяті в заручники. Жодна країна не має жити з масовими вбивствами та викраденням невинних людей, від малих до старих», — наголосив Остін.

Він додав, що у відповідь на терористичні атаки з Гази Сполучені Штати перемістили військово-морські та авіаційні засоби до регіону Східного Середземномор’я та Перської затоки для посилення стримування.

Читайте також: Ізраїль та Україна пов'язані і США повинні підтримати їх обох – Bloomberg

Остін наголосив, що його країна не висувала жодних умов Ізраїлю перед тим, як надати військову допомогу

Наступ бойовиків ХАМАСу на Ізраїль матиме довгоперспективні наслідки для України, в тому числі і в питанні наданні озброєння міжнародними партнерами, оскільки ситуація в цьому регіоні завжди привертала значну частину уваги політичних важковаговиків планетарного масштабу, пише у своєму матеріалі для ZN.UA «Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?» В'ячеслав Ліхачов.