UA / RU
Підтримати ZN.ua

Остін: Намагаємося наростити виробництво зброї, щоб задовільнити потреби України

"Треби посилити українську оборонну промислову базу, так само як нашу власну".

Міністр оборони Сполучених Штатів України Ллойд Остін на початку зустрічі Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн" наголосив на важливості нарощування виробництва зброї у тих країнах, які допомагають нашій державі. Про це повідомляє Укрінформ.

"Наші національні директори з озброєнь тісно співпрацюють з коаліціями можливостей для того, щоби задовільнити потреби та прискорити поставки. Треби посилити українську оборонну промислову базу, так само як нашу власну", – зазначив Остін.

За його словами, промисловість намагається наростити виробництво, щоби задовільнити потреби України зараз і на майбутнє.

Але для власної тривалої безпеки, наголосив очільник Пентагону, Україна має продовжувати надавати ще більший поштовх власному виробництву озброєнь. Багато учасників Контактної групи вже підтримують цей процес. 

Читайте також: Головною метою Британії є підтримка України — Гілі

"Коаліція з близько 50 країн стоїть згуртовано та міцно на боці України. Ми маємо посилювати нашу підтримку", – додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час засіданні Контактної групи з питань оборони України на базі ВПС США  у німецькому Рамштайні заявив, що під час операції України у Курській області Росії російська армія втратила приблизно 6 тисяч солдат убитими та пораненими, однак росіяни і далі зосередження на захопленні саме українських територій