UA / RU
Підтримати ZN.ua

Остін дасть свідчення у Конгресі, чому він вирішив приховати свою госпіталізацію

У глави Петагону були ускладнення після операції.

Міністр оборони США Ллойд Остін готовий 29 лютого дати свідчення перед членами Палати представників Конгресу США щодо своєї госпіталізації в січні.

Представниця Пентагону Джастін Тріпаті зазначила, що генерал відповість на запитання конгресменів, які стосуються його рішення приховати факт госпіталізації, пише Politico.

Читайте також: Остін керував ударами США по Ємену з лікарні – ЗМІ

Видання зазначає, що деякі республіканці наполягають, аби Остін втратив свою посаду через епізод, коли глава Пентагону був госпіталізований 1 січня через ускладнення після попередньої операції з лікування, але не повідомив про це Білий дім.

Нагадаємо, у міністра оборони США Ллойда Остіна діагностували рак простати. Утім, у Білому домі не знали про це, допоки на початку січня 2024 року не з'явилася інформація у ЗМІ про госпіталізацію глави Пентагону. Остіна виписали 15 січня, певний час він ще перебував на домашньому лікуванні.

Читайте також: Глава Пентагону пообіцяв вжити усіх необхідних заходів після загибелі американських військових у Йорданії

До президентських виборів у США ще дев’ять місяців, але це не зупинило спекуляцій на тему того, хто може очолити Пентагон, особливо на тлі повідомлень про проблеми зі здоров'ям нинішнього глави. Та у Білому домі заявляли, що президент Джо Байден не планує звільняти Остіна.