UA / RU
Підтримати ZN.ua

Основна група зі збору коштів для виборчої кампанії Гарріс зібрала в липні в чотири рази більше грошей, ніж Трамп 

Гарріс також випередила Трампа у витратах протягом місяця.

Основна група зі збору коштів для виборчої кампанії кандидата в президенти США від демократів Камали Гарріс зібрала в липні в чотири рази більше грошей, ніж група кампанії республіканського кандидата Дональда Трампа. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Трамп не відмовився від критики на адресу Гарріс, але визнав, що це не допоможе йому перемогти на виборах — The Hill

Кампанія Гарріс повідомила Федеральній виборчій комісії Штатів, що минулого місяця група зібрала 204 мільйони доларів, порівняно з 48 мільйонами доларів, про які оголосила головна група зі збору коштів для кампанії Трампа.

Гарріс вступила у виборчі перегони після того, як президент США Джо Байден зняв свою кандидатуру. Президент підтримав Гарріс, яка отримала контроль над групою кампанії Байдена зі збору коштів. Згідно зі звітом, група зібрала понад 60 мільйонів доларів за перші три дні після того, як Гарріс вийшла на виборчу арену.

Гарріс також випередила Трампа у витратах протягом місяця - 81 мільйон доларів проти 24 мільйонів доларів, згідно зі звітами обох штабів для Федеральної виборчої комісії.

Штаб Гарріс раніше повідомляв, що кампанія та основна група збору коштів Демократичної партії зібрали разом 310 мільйонів доларів у липні, тоді як команда Трампа своєю чергою заявила, що його кампанія та Республіканська партія зібрали разом 138 мільйонів доларів.

Хоча кандидати та їхні партії працюють разом, суми, зібрані під час кампанії, важливі, оскільки за законом кампанії отримують значні знижки на телевізійну рекламу, тоді як партії та інші союзні групи повинні платити повну ціну.

Читайте також: Камала Гарріс випереджає Трампа на 13%

Раніше повідомлялося, що Гарріс під час з'їзду Демократичної партії в Чикаго офіційно затвердили кандидатом у президенти США від демократів. 

Згідно з результатами опитування Cook Political Report Swing State Project, Гарріс лідирує або йде нарівні з Трампом у шести з семи ключових штатів. Кандидат від демократів отримала значний імпульс підтримки після виходу Байдена з перегонів.