UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіс Камали Гарріс поки не підтверджує зустріч із Зеленським у США

Також Зеленський анонсував зустріч із Байденом.

Офіс віцепрезидентки США Камали Гарріс поки що не надає підтвердження щодо можливості її зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту до Сполучених Штатів, де він має представити план перемоги над Росією.

Як пише «Голос Америки», високопосадовець адміністрації зазначив, що наразі немає жодних зустрічей, які можна було б офіційно анонсувати.

Читайте також: Зеленський закликав союзників закінчити російську агресію вже цієї осені

За інформацією джерел видання, обізнаних із ситуацією, поки що немає оголошених планів щодо поїздки віцепрезидентки Гарріс у Нью-Йорк для участі в засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Однак, як і в попередні роки, існує ймовірність, що віцепрезидентка зустрінеться з міжнародними лідерами у Вашингтоні.

Зеленський, який планує бути присутнім на засіданні Генасамблеї ООН, заявив 8 вересня, що Україна представить свій план перемоги не лише президентові США Джо Байдену, але й обом кандидатам на посаду очільника Білого дому – Дональду Трампу та Камалі Гарріс.

Нагадаємо, за інформацією The Economist, під час поїздки у Нью-Йорк Зеленський матиме останній шанс переконати адміністрацію Джо Байдена зняти обмеження на використання далекобійної зброї. Видання зазначає, що якщо Україна не досягне домовленостей, питання надання дозволу вирішуватиме вже новий президент США після виборів у листопаді.