UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обама незабаром планує оголосити про підтримку кандидатури Гарріс на посаду президента від демократів — NBC News

Колишній президент США та Гарріс провели кілька розмов цього тижня. 

Колишній лідер США демократ Барак Обама планує незабаром підтримати віце-президента Камалу Гарріс як кандидата на посаду президента від Демократичної партії на виборах цього року, повідомляє NBC News.

Читайте також: Команда Трампа намагається завадити Гарріс отримати доступ до коштів, зібраних виборчою кампанією Байдена

Обама та Гарріс провели кілька розмов цього тижня, коли вона розпочала свою передвиборчу кампанію. За словами джерел NBC, Обама приватно повністю підтримав кандидатуру Гарріс і планує публічно підтвердити це найближчим часом.

“Він регулярно контактує з нею і вважає, що вона взяла чудовий старт”, - сказало джерело.

Обама — один із небагатьох впливових демократів у США, який ще публічно не оголошував про підтримку Гарріс, у той час як інші партійні лідери публічно підтримали її кандидатуру.

Помічники Обами і Гарріс також обговорювали можливість їх спільного виступу під час передвиборчої кампанії, хоча дата ще не визначена.

Кандидатуру Гарріс підтримує і Мішель Обама.

“Президент Обама з нетерпінням чекає можливості допомогти демократам на всіх рівнях виборчого процесу донести свою позицію до виборців цієї осені”, - сказав радник Обами Ерік Шульц.

Під час розмов із Гарріс Обама пропонував їй свої поради щодо організації виборчої кампанії та інших аспектів успішної боротьби за Білий дім.

Обама вважає, що його роль у цьогорічні виборчій кампанії полягає у допомозі об'єднати партію. Очікується, що колишній президент буде постійним учасником виборчої кампанії цієї осені.

Обама і Гарріс знають один одного багато років. Вона підтримувала його кампанію 2008 року та виступала на з'їзді демократів у 2012 році, коли Обаму оголосили кандидатом у президенти. Обама ж підтримав Гарріс, коли вона балотувалася на посаду генерального прокурора в Каліфорнії та до Сенату в 2016 році.

Читайте також: Досвід прокурорки проти злочинця: Гарріс жорстко «проїхалася» по Трампу

Після виходу чинного президента США Джо Байдена з виборчих перегонів очікується, що Демократична партія оголосить кандидатом у президенти саме Камалу Гарріс. Та чи здатна Гарріс проводити самостійну політику, чи розуміється вона на світових справах і якими є її шанси перемогти республіканця Дональда Трампа? Детальніше про це — в статті Олега ШамшураЧи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року”.