UA / RU
Підтримати ZN.ua

NYT: Секретна служба США перевела декількох охоронців Байдена на захист Трампа після замаху

Також відомство забезпечило балістичне скло для виступів політика.

Секретна служба США зміцнила безпеку колишнього президента Дональда Трампа після замаху на нього. Зокрема це зробили шляхом тимчасового переведення частини охоронців президента Джо Байдена на захист республіканця, повідомляє The New York Times з посиланням на джерела.

Такий крок є незвичним, сказав журналістам представник Секретної служби на умовах анонімності. Проте він став необхідним через зростання загрози насильства проти Трампа та скорочення графіка поїздок Байдена.

Читайте також: Секретна служба США закликала команду Трампа не організовувати великі мітинги просто неба — WP

Також Секретна служба забезпечила балістичне скло, яке призначене для відбиття куль. Воно покликане посилити захист Трампа на майбутніх мітингах на відкритому повітрі. 

"[Методологія Секретної служби] створена для того, щоб бути гнучкою і відповідати відомим і невідомим загрозам. Кроки, які вживає Секретна служба, є природною частиною її асиметричного підходу, щоб забезпечити виконання своєї безвідмовної місії", — сказав журналістам Дональд Міхалек, який працював у відомстві протягом двох десятиліть до виходу на пенсію у 2019 році.

У Білому домі та команді Трампа відмовились від коментарів, зазначає NYT.

Нагадаємо, на Трампа здійснили замах у липні в Пенсильванії під час передвиборчого мітингу. Стрільцем виявився 20-річний Томас Метью Крукс, який, ймовірно, цілився у голову політика, але натомість прострелив йому вухо. Нападника одразу після стрілянини ліквідував снайпер Секретної служби. 

Раніше ексдиректорка Секретної служби США Кімберлі Чітл подала у відставку. Причина — нездатність відомства запобігти замаху на Трампа.