UA / RU
Підтримати ZN.ua

Номінацію Гарріс на посаду президента США підтримали 99% делегатів від Демократичної партії

Голосування проводилось у незвичний спосіб.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс отримала підтримку 99% з 4567 делегатів Демократичної партії, які голосували протягом пʼяти днів з приводу кандидатури на посаду президента країни. Про це йдеться у заяві Національного комітету партії, повідомляє The New York Times.

Голосування проводилось у незвичний спосіб, зазначає видання. Це зробили для того, аби уникнути потенційних юридичних проблем. Секретар партії Джейсон Рей повинен підтвердити результати голосування, перш ніж Гарріс та її кандидат у віцепрезиденти приймуть номінацію.

Читайте також: Гарріс обходить Трампа: результати опитування Silver Bulletin

"Як правило, кандидати висуваються під час особистого поіменного голосування, яке проводиться на з’їзді з великою помпою. Але цього року партія провела незвичайне онлайн-голосування, щоб переконатися, що вони встигнуть це зробити до дедлайнів для друку бюлетенів", — пояснили у NYT.

Гарріс, чия мати з Індії, а батько з Ямайки, стане першою чорношкірою жінкою та першою людиною південноазіатського походження, яка балотуватиметься на посаду президента США від великої партії.

2 серпня ЗМІ повідомляли, що демократи підтримали кандидатуру Гарріс на посаду президента США. Конкуренцію їй не зміг скласти жоден інший член партії.

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден офіційно заявив про вихід з президентських перегонів 2024 року. Натомість він підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс для участі у виборах від Демократичної партії. 

Детальніше про саму Гарріс, про те, чи здатна вона проводити самостійну політику, чи розуміється на світових справах і якими є її шанси перемогти кандидата від республіканців Дональда Трампа, розповідав Олег Шамшур у статті "Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року".