UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нью-Йорк оповитий апокаліптичним туманом через лісові пожежі в Канаді

Нью-Йорк, де надзвичайні ситуації рідко коли впливають на постійний потік торгівлі, майже зупинився на тлі того, що місцеві чиновники назвали «безпрецедентною подією». Густий дим від сотень лісових пожеж у Канаді плив на південь, утворюючи апокаліптичний помаранчевий туман у мегаполісі, він також огортав більшу частину штату та сусідніх регіонів, аж до Мексики, пише Bloomberg.

Дим ненадовго призупинив рейси до аеропорту Ла-Гуардія, оскільки видимість погіршилася, а деякі порти регіону були закриті. У школах міста скасували заходи на свіжому повітрі, а в деяких школах області дітей відправили додому в масках. 

Читайте також: У Німеччині виникла пожежа в притулку, де проживали біженці з України

Уболівальники бейсболу також були розчаровані тим, що « Нью-Йорк Янкіз» відклали гру проти «Чикаго Вайт Сокс» у середу ввечері через дивний туман, що навис над Бронксом, а «Філадельфія Філліс» призупинила свою гру проти «Детройта». 

Подібні апокаліптичні сцени часто відбувалися в останні роки в Північній Америці, оскільки зміна клімату сприяла частішим і сильнішим пожежам.

Читайте також: Під Москвою масштабна пожежа — горить спиртзавод

На Західному узбережжі історичні за масштабністю  лісові пожежі за останні роки вкрили димом більшу частину Північної Каліфорнії, а у 2020 році небо Сан-Франциско стало помаранчевим. Попередні лісові пожежі в Альберті призвели до того, що стовпи диму досягли Нью-Йорка, але спричинили лише сліпучі заходи сонця. 

Частинки та токсини, які переносяться повітрям, можуть спричинити ускладнення у пацієнтів із захворюваннями легенів, такими як астма та хронічна обструктивна хвороба легень, а також серцево-судинні захворювання, і можуть бути більш серйозними для маленьких дітей та людей похилого віку. 

Департамент охорони здоров’я також попередив, що проблеми з якістю повітря по-різному впливають на тварин, і розпорядився призупинити роботу з залученням тварин, зокрема міських коней, а власникам порекомендував мінімізувати час перебування на свіжому повітрі зі своїми домашніми тваринами. 

 Жителі Нью-Йорка заповнили соціальні мережі в середу вдень фотографіями міста, яке мало хто міг вгадати, з його визначними будівлями та мостами, які швидко стають невидимими під завісою густого смогу. Невдовзі після полудня Статуя Свободи, яку зазвичай видно в ясний літній день у червні, виглядала як темна пляма на горизонті.

Читайте також: Уламки ракет спричинили пожежу у Києві

«Людям потрібно готуватися до цього як до довгострокової ситуації», – сказав Хочул. Вона написала у Twitter, що держава надасть 1 мільйон масок N95.

«Вчора жителі Нью-Йорка побачили та відчули запах чогось, що ніколи раніше не впливало на нас у такому масштабі», — сказав Адамс. «Коли я гуляв вулицями, ми зрозуміли, що відбувається щось, що виходить за межі нормального».