UA / RU
Підтримати ZN.ua

Небіж Трампа голосуватиме за Гарріс — причина

Фред Трамп розповів про свого дядька у інтерв'ю.

Фред Трамп III, небіж колишнього президента Трампа, заявив, що всупереч родині планує проголосувати за віце-президента Гарріс. Таке зізнання він зробив у інтерв’ю «The View».

«Без сумніву, політика Камали Гарріс — це про те, що я підтримую. Тож я буду голосувати за Камалу Гарріс», — сказав він, додавши, що якщо його попросять – без вагань агітуватиме за неї.

Водночас, він сказав, що прийде на інавгурацію, якщо переможе його дядько та його запросять.

Фред Трамп і його сестра Мері активно критикували свого дядька. Раніше у вівторок в інтерв’ю ABC News він назвав манеру діяти колишнього президента «складною та іноді жорстокою».

«І в кожній сім’ї –  люди це знають, сім’ї складні – у кожній родині є свій божевільний дядько. Мій дядько Дональд божевільний. І він залишив свій слід в сімейній історії», – сказав він в ефірі «Доброго ранку, Америка». 

Фред Трамп розповів про свою нову книгу «Усі в сім’ї: Трампи і як ми до цього дійшли», в якій представлені «ніколи раніше не озвучені історії» про сім’ю Трампів і складні стосунки Фреда з колишнім президентом. 

Читайте також: Племінниця Трампа розповіла, що расистські образи були нормою в сім'ї президента США – Washington Post

Під час одного зі своїх візитів до Овального кабінету Фред Трамп заявив, що його дядько запропонував людям з інвалідністю «просто померти». Він сказав, що подібний інцидент стався під час телефонної розмови з Трампом, коли він повідомив Дональду, що медичний фонд, створений родиною для його сина Вільяма, який має інвалідність, вичерпується.

«Без вагань [Трамп] сказав: «Ваш син вас не впізнає. Для нього краще померти»,  – розповів Фред Трамп.

За словами небіжа експрезидента, таке ставлення Дональд має до людей із вадами загалом.

«І він просто сказав: "Всі ці люди – це витрати. Вони повинні просто померти". Він говорить про людей, які мають складні проблеми, і єдине, що він зміг сказати, це те, що вони повинні просто померти», – згадував Фред Трамп. 

«Чи був я здивований? Не думаю, що ви могли почути щось подібне і не здивуватися. Але Дональд став таким. Це сумно», – додав він. 

Директор із комунікацій Трампа Стівен Ченг в заяві The Hill спростував заяви Фреда Трампа, назвавши їх дешевими хитрощами для того, аби продати примірники його книги.

«Це повністю сфабрикована і повністю фейкова новина найвищого рівня. Це жахлива брехня, така відверто огидна може бути надрукована в ЗМІ. Будь-хто, хто знає президента Трампа, знає, що він ніколи не вжив би таких слів», — сказав він. 

Читайте також: Трамп наполягає, що він не расист

Фред також написав у своїй книзі, що деякі люди називають колишнього президента расистом, а деякі кажуть, що він таким не є. Родич Трампа висловив своє бачення.

«Інколи він підтримує те, що підтримують люди, яких я вважаю расистами. Це найкраще, що я можу відповісти на це запитання. Насправді я не вірю, що він расист. Я просто думаю, що він використовує людей, незалежно від того, чорні вони чи білі. Він використає будь-кого, хто може йому допомогти. Він використовує їх, а коли отримує від них те, що йому потрібно — голоси — відштовхує їх», — сказав він.

Фред Трамп висловив сподівання, що якщо його дядька не оберуть – він заспокоїться. 

Про те, що президент США Дональд Трамп часто поводився як мафіозі, був «невисокої думки про всі чорношкірих» і захоплювався президентом Росії Владіміром Путіним ще у 2020 році у своїй книзі  «Disloyal: A Memoir» писав колишній адвокат Трампа Майкл Коен.