UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступ України у Курській області може почати Третю світову війну — Трамп

Республіканець не підтримує українську операцію на території РФ.

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп, схоже, виступає проти української операції у Курській області. Наступ ЗСУ на територію РФ він назвав ознакою того, що "Третя світова війна" ближче, ніж будь-коли, повідомляє Independent.

"Подивіться, що відбувається в Україні. Вони рвуться в Росію. У вас буде Третя світова війна", — заявив Трамп, виступаючи перед членами Асоціації національної гвардії у Детройті.

Читайте також: Штаб Гарріс відкинув заяву Трампа про домовленість щодо вимкнення мікрофонів на дебатах 10 вересня

Зазначається, що Трамп зробив свої зауваження через кілька годин після того, як відвідав панахиду на Арлінгтонському національному кладовищі за американськими військовими, які загинули в результаті теракту в Афганістані у 2021 році. Тоді смертник під час хаотичного виведення військ США забрав життя 13 військовослужбовців.

Раніше Трамп заявляв, що Третя світова війна може трапитись, якщо він програє президентські вибори у листопаді. За його словами, світ стоїть на порозі нової світової війни через бойові дії на Близькому Сході між Ізраїлем і ХАМАС та вторгнення Росії в Україну. Республіканець висловив думку, що якщо ж він переможе, то "все вирішиться і дуже швидко".