UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Найгірший вибір": деякі республіканці не схвалюють Венса як кандидата у віцепрезиденти — The Hill

Вони вважають, що сенатор може завдати більше шкоди шансам Трампа на перемогу, ніж користі.

Деякі республіканці у Палаті представників приватно критикують обрання колишнім президентом Дональдом Трампом сенатора Джей Ді Венса кандидатом у віцепрезиденти, попереджаючи, що цей вибір може нашкодити шансам партії на перемогу у листопаді. У розмові із The Hill вони висловили занепокоєння щодо зовнішньополітичних позицій Венса, відсутності досвіду та нездатності розширити республіканську коаліцію.

Читайте також: Гарріс скорочує відставання від Трампа – опитування Times/Siena

"Він був найгіршим вибором з усіх варіантів. Це було настільки погано, що я навіть не думав, що це можливо. Антиукраїнський, більше популіст", — сказав один із республіканців на умовах анонімності. 

Інший співрозмовник сказав, що 9 із 10 республіканців вважають Венса неправильним вибором з боку Трампа. Він вважає, що сенатор є єдиною людиною, яка може завдати серйозної шкоди шансам колишнього президента на перемогу.

Третій республіканець у Палаті представників сказав журналістам, що у партії "існують серйозні розбіжності" щодо Венса. Він стверджує, що якщо Трамп не переможе на виборах у листопаді, виною тому буде його вибір на пост віцепрезидента.

Читайте також: В чому Трамп і його кандидат на посаду віцепрезидента, Венс, помиляються щодо Китаю? — Bloomberg

Журналісти зазначають, що занепокоєння навколо обрання Венса як кандидата у віцепрезиденти стало більш виразним після того, як президент США Джо Байден відмовився від участі у виборах 2024 року та підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс. Підйом чорношкірої американки азіатського походження до верхньої позиції та контраст, який це створює з Венсом є одним із джерел занепокоєння республіканців, які сподівалися побачити більше різноманітності серед своїх власних кандидатів. 

Нагадаємо, 15 липня Трамп обрав Венса своїм кандидатом у віцепрезиденти. Сенатор Венс — один із тих республіканців, які вимагали від Білого дому припинити військову та фінансову допомогу Україні, а також вважає, що Київ має поступитися частиною територій на користь Росії. Раніше він критикував Трампа та називав його "американським Гітлером", проте з часом став прихильником експрезидента. 

Передвиборчу ситуацію в США аналізував Олег Шамшур у статті "Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року".