UA / RU
Підтримати ZN.ua

Надходження коштів до виборчого фонду Байдена різко впали – Reuters

У штабі чинного президента цю інформацію заперечили.

Збір коштів на передвиборну кампанію президента США Джо Байдена призупинено, повідомили Reuters у п’ятницю численні джерела від Демократичної партії.

Байден планував наступного тижня зібрати гроші в Остіні, Денвері та Каліфорнії,  але ці плани відкладено, принаймні на даний момент, повідомили джерела. У середу президент отримав позитивний результат тесту на COVID-19, але в п’ятницю сказав, що повернеться до передвиборної кампанії вже наступного тижня.

У штабі Байдена заявили, що його збори коштів триватимуть за планом.

«Джерела Reuters хибні,  ми з нетерпінням чекаємо оновленого графіку збору коштів», – заявив речник кампанії Кевін Муньос у п’ятницю.

Декілька великих донорів закрили свої чекові книжки через питання про те, чи повинен Байден залишатися на чолі списку Демократичної партії, кажуть джерела. У такий спосіб вони, використовуючи свій фінансовий вплив, прагнуть натиснути на Байдена і змусити його відмовитися від перегонів 5 листопада. 

Читайте також: Команда Байдена в червні зібрала $127 млн на виборчу кампанію 

За даними двох джерел, знайомих зі збором коштів, у липні планувалося зібрати близько 50 мільйонів доларів у вигляді великих внесків для фонду Biden Victory, але станом на п’ятницю отримано менше половини цієї суми.

«Є багато донорів, які сказали, що не вкладуть жодної копійки в цю гонку. Питання в тому, якщо Байден залишиться в гонці, чи повернуться вони?», –  сказав один з головних фінансистів штабу.

Байден зібрав 28 мільйонів доларів за одну червневу ніч під час збору коштів у Голлівуді. Захід організував актор Джордж Клуні, який згодом закликав Байдена припинити кампанію.

Як повідомило джерело, на прохання радників президента Камала Гарріс проведе розмову з основними донорами.

Очікувалося, що збір коштів від мегадонорів скоротиться з червня по липень через те, що багато з цих людей перебувають у відпустках, повідомив Reuters у п’ятницю представник штабу.

Він спростував інформацію про те, що збір зупинився, назвавши її хибною.

Видання Axios повідомляло, що вже найближчими вихіднимим президент США Джо Байден може ухвалити рішення зняти свою кандидатуру на майбутніх виборах.