UA / RU
Підтримати ZN.ua

На з'їзді Демпартії офіційно затвердили кандидатуру Гарріс на посаду президента США

Близько половини американців позитивно ставлять до неї.

Віцепрезидентку США Камалу Гарріс за підсумками голосування офіційно затвердили кандидаткою від Демократичної партії на посаду глави держави на майбутніх виборах у листопаді.

Сталося це під час Національного з’їзду Демократичної партії у Чикаго, трансляцію якого веде телеканал MSNBC. У події беруть участь понад 4000 делегатів. На початку серпня під час віртуального поіменного голосування Гарріс уже отримала підтримку більшості, але сьогодні процедуру провели повторно, щоб оголосити результат в урочистій обстановці.

Читайте також: Вибори в США: Гарріс пообіцяла побудувати “економіку можливостей” і розкритикувала Трампа 

У цей час Гарріс проводить зустріч у Мілуокі, звідки звернулася до делегатів і подякувала їм за висування її кандидатури у президенти.

«Це кампанія, яку рухають люди, і разом ми прокладемо новий шлях вперед», – цитує її слова ABC News.

У своєму виступі лідер більшості в Сенаті Чак Шумер похвалив Гарріс і сказав, що їй знадобиться більшість від Демократичної партії, якщо вона виграє президентські вибори.

Він спрогнозував, що демократи продемонструють хороші результати в листопаді цього року і збережуть свою перевагу над республіканцями в Сенаті.

Читайте також: Гарріс вважає свою кампанію аутсайдером у президентських перегонах проти Трампа — The Hill

Нагадаємо, за результатами опитування The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research, близько 48% дорослих американців позитивно ставляться до Камали Гарріс.

Також Гарріс лідирує або йде нарівні з Трампом у шести з семи ключових штатів, згідно з результатами опитування Cook Political Report Swing State Project. Кандидат від демократів отримала значний імпульс підтримки після виходу президента Джо Байден з виборчих перегонів.