UA / RU
Підтримати ZN.ua

На цьогорічних виборах американці активніше братимуть участь у голосуванні, ніж у 2020 – опитування

Рейтинги обох кандидатів незмінні.

Віцепрезидентка США від Демократичної партії Камала Гарріс у боротьбі за президентську посаду має незначну перевагу в 3% над республіканцем Дональдом Трампом – 45% проти 42%, свідчить нове опитування Reuters/Ipsos.

Хоча розрив між кандидатами залишається стабільним порівняно з проведеним тижнем раніше опитуванням, свіжі дані демонструють ознаки того, що виборці, зокрема демократи, можуть бути більш залученими у цьогорічні вибори, ніж у 2020, коли демократ Джо Байден переміг Трампа.

Близько 78% зареєстрованих виборців – зокрема 86% демократів і 81% республіканців – сказали, що однозначно братимуть участь у голосуванні.

Читайте також: Гарріс назвала Трампа “ризиком для Америки” після його заяви про “внутрішнього ворога” 

23-27 жовтня 2020 року опитування Reuters/Ipsos фіксувало, що взяти участь у голосуванні планують 74% демократів і 79% республіканців. Похибка опитування становила близько 4%.

Як повідомлялось, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп має невелику перевагу над своєю демократичною суперницею Камалою Гарріс серед виборців, які голосуватимуть достроково в хитких штатах.