UA / RU
Підтримати ZN.ua

Moody's знизило кредитний прогноз США до «негативного»

Агентство очікує, що бюджетний дефіцит США залишатиметься дуже значним.

Агентство Moody's Investors Service змінило кредитний прогноз США зі «стабільного» на «негативний», попереджаючи про зниження кредитоспроможності найбільшої економіки світу, пише The Financial Times.

«Ключовою причиною зміни прогнозу на негативний є оцінка Moody's про те, що ризики зниження фінансової стійкості США зросли та можуть не повністю компенсуватися унікальною кредитною силою суверенної держави», — йдеться в примітці кредитно-рейтингового агентства.

Як йдеться у повідомленні, в контексті вищих процентних ставок, без ефективних заходів фіскальної політики щодо скорочення державних витрат або збільшення доходів, Moody's очікує, що бюджетний дефіцит США залишатиметься дуже значним.

Зміна прогнозу може, але не завжди, передувати зниженню кредитного рейтингу. Moody's підтвердило рейтинг боргу США на рівні Ааа.

У вересні, на тлі міжпартійних сутичок щодо повноважень уряду відносно запозичень та можливого дефолту Fitch знизило борговий рейтинг США з ААА до АА+. Агентство послалося на неодноразові політичні протистояння щодо обмеження боргу, неадекватну фіскальну систему та складний процес бюджетування