UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінфін США: Підтримка України та Ізраїлю є головними пріоритетами Сполучених Штатів

За словами глави відомства, "Білий дім наполегливо пояснив це Конгресу".  

Глава міністерства фінансів США Джанет Єллен під час візиту до Марракешу заявила, що фінансування допомоги Україні та підтримка Ізраїлю є основними пріоритетами США. Повідомляє Bloomberg.

"Фінансування України як з військової точки зору, так і пряма бюджетна підтримка, а також ресурси для Ізраїлю є абсолютно головними пріоритетами адміністрації Байдена", – зазначила очільниця Мінфіну.

Вона наголосила, що у Білому домі наполегливо пояснили це Конгресу.

"Переконані, що існує суттєва підтримка з боку обох партій. Ми збираємося надати членам Конгресу можливість з'ясувати, як виконувати обіцянки, як тільки буде призначено речника", – сказала Єллен.

Обіцянки США щодо подальшої підтримки України були поставлені під сумнів після того, як представник Кевін Маккарті був зміщений членами його власної партії з посади спікера Палати представників, що дало можливість республіканцям, які дотримуються жорсткої лінії, призупинити наступний раунд надання допомоги Києву.

Читайте також: Байден розповів про що йому сказала Голда Меїр перед Війною Судного дня 50 років тому

Міністерка фінансів зауважила, що отримує "деякі позитивні відповіді" на свій заклик до інших урядів наслідувати приклад США і пообіцяти Світовому банку більше коштів для збільшення його кредитного потенціалу.

Нагадаємо, радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявляв, що Штати мають достатньо ресурсів для того, аби одночасно підтримувати боротьбу України проти агресії РФ та Ізраїль у захисті своєї території і громадян.