UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ми разом проливали кров": Трамп провів масштабний мітинг у Пенсильванії, де на нього було скоєно замах

Передвиборчий захід кандидат у президенти перетворив на шоу.

© EPA-EFE/WILL OLIVER
© EPA-EFE/WILL OLIVER
© EPA-EFE/WILL OLIVER

Кандидат у президенти США Дональд Трамп в суботу повернувся на ярмарковий майданчик у Пенсильванії, де у липні на нього було скоєно замах, і провів масштабний мітинг перед величезним натовпом у ключовому штаті, повідомляє Associated Press.

Перед початком заходу літак Трампа пролетів над натовпом прихильників у супроводі пісні з фільму «Кращий стрілець», яка лунала з гучномовців.

Навколо місця події в якості додаткового захисту були вишиковані трейлери, а троє парашутистів з американськими прапорами, що майоріли за ними, приземлилися поруч з будівлею, звідки 13 липня відбулася стрілянина.

Колишній президент і кандидат від республіканців почав з того, на чому зупинився того дня, коли його намагався вбити озброєний чоловік, який поцілив йому у вухо. 

Читайте також: Трамп використав замахи на своє життя на користь своєї передвиборчої кампанії — The Times

Він почав свою промову словами: "Як я і казав…", і показав жестом на імміграційну карту, яку він розглядав, коли почалася стрілянина. 

Штаб Трампа зробив усе для того, щоб по максимуму використати захід для гучних заголовків. 

О 18:11, саме в той час, коли 13 липня відбулася стрілянина, Трамп закликав до хвилини мовчання, а дзвін пролунав чотири рази: по одному разу для кожної з чотирьох жертв, включаючи Трампа.

"Він не зупинив наш рух, він не зламав наш дух", - сказав Трамп про вбивцю, якого застрелили співробітники служби безпеки.

Також на мітингу  Трампа вперше з’явився мільярдер Ілон Маск, який в кепці “MAGA” виступив на підтримку кандидата. Трамп назвав власника соцмережі Х людиною, яка “врятувала свободу слова”.

“Ми боролися разом. Ми терпіли разом. Ми разом просувалися вперед. І просто тут, у Пенсильванії, ми разом проливали кров. Ми проливали кров”, –  сказав Трамп. 

Стоячи за захисним склом, яке тепер закриває сцену на його мітингах під відкритим небом, Трамп назвав потенційного вбивцю “жорстоким монстром” і сказав, що той не досяг успіху “рукою провидіння і милістю Божою”. 

Читайте також: Меланія Трамп ставить під сумнів офіційні дані про замах на Трампа

Було дуже помітно підвищену присутність сил безпеки, а на дахах будинків перебували озброєні правоохоронці в камуфляжній формі.

Приблизно через пів години після свого виступу Трамп перервав промову на понад п'ять хвилин після того, як у одного з присутніх виникли проблеми зі здоров'ям, і йому знадобився медичний працівник.

Трампу необхідно підвищити явку виборців у таких оплотах Консервативної партії, як округ Батлер, де переважає біле сільське і приміське населення.  У 2016 та 2020 роках Трамп  переміг в окрузі, набравши приблизно 66% голосів. Близько 57% із 139 тисяч зареєстрованих виборців округу є республіканцями.