UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меланія Трамп ставить під сумнів офіційні дані про замах на Трампа

Колишня перша леді вперше заговорила про стрілянину на камеру.

Дружина Дональда Трампа Меланія поставила під сумнів твердження офіційних осіб про замах на її чоловіка, колишнього президента, заявивши про необхідність «розкрити правду» і додавши, що «в цій історії, безумовно, є ще щось». Про це пише Politico.

У новому відео, опублікованому в обліковому записі колишньої першої леді в соціальних мережах, Меланія Трамп каже, що стрілянина 13 липня в Пенсільванії, в результаті якої загинула одна людина, а колишній президент отримав рану на вусі, була «жахливим, сумним досвідом».

«Тепер тиша навколо здається важкою. Не можу не поцікавитися, чому правоохоронці не затримали стрільця перед виступом? У цій історії, безперечно, є щось більше. І нам потрібно розкрити правду», – зазначила колишня перша леді, яка вперше публічно прокоментувала замах на свого чоловіка.

Після нападу вона опублікувала розлогу заяву, в якій подякувала агентам Секретної служби та правоохоронним органам, які захистили її чоловіка, і закликала американців «піднятися над ненавистю».

Федеральні слідчі ретельно вивчили минуле нападника на експрезидента та його історію в Інтернеті, але ще не з’ясували мотиву.

Після стрілянини Конгрес розпочав розслідування збою зв’язку та безпеки, що призвело до того, що озброєний чоловік зміг випустити серію пострілів із даху біля сцени, де виступав Трамп.

Робоча група у Палаті представників незабаром планує провести перші публічні слухання розслідування.

Колишня керівник Секретної служби Кімберлі Чітл та агентство потрапили під пильну увагу після стрілянини, і згодом вона пішла у відставку.

У понеділок Меланія Трамп опублікувала коротке відео про вибори 2020 року, які її чоловік програв, і свободу слова в США.

«Результати виборів 2020 року назавжди змінили наше життя. Це вплинуло на якість нашого життя, вартість їжі, бензину, безпеку та навіть геополітичний ландшафт. Сьогодні Америка розділена більше, ніж будь-коли. Стало все більш очевидним, що існують значні проблеми свободі слова, про що свідчать спроби змусити мого чоловіка замовкнути», – заявила дружина Трампа. 

Меланія Трамп здебільшого не бере участі у виборчій кампанії і хоча й була присутня, але не виступала в останній вечір Національного з’їзду Республіканської партії в Мілуокі.

Натомість вона активно рекламує мемуари «Меланія», які 8 жовтня випустить видавництво Skyhorse Publishing.

Відповідно до повідомлення видавництва, Меланія Трамп «роздумує про своє словенське дитинство, ключові моменти, які привели її у світ високої моди в Європі та Нью-Йорку, і випадкову зустріч із Дональдом Трампом, яка назавжди змінила її життя».

У відео про свою книгу Меланія Трамп сказала, що досвід написання мемуарів був «глибоко особистою та рефлексійною подорожжю».

«Як приватна особа, яка часто була об’єктом громадського контролю та спотворення, я відчуваю відповідальність за роз’яснення фактів. Я щиро вважаю, що поділитися своєю точкою зору важливо», – сказала вона.

Як повідомлялось, Камала Гарріс очікує, що колишній президент Дональд Трамп «брехатиме» під час дебатів сьогодні ввечері, і готується до цієї «неправди».