UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маск скандально "пожартував про замах" на Байдена і Гарріс. Білий дім відреагував

Також Маска розкритикували у соцмережі.

Адміністрація Білого дому висловила критику на адресу мільярдера Ілона Маска через його коментар у соцмережі Х (колишній Twitter), в якому він задав питання, чому кандидат у президенти Дональд Трамп зіткнувся з двома спробами замаху на його життя, тоді як нинішній очільник США Джо Байден і віцепрезидентка Камала Гарріс не зазнали таких атак.

Як повідомляє Axios, він написав: "І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу".

Читайте також: Мене нудить від Маска — Байден

Спочатку мільярдер відмовлявся видаляти допис, заявляючи у відповідь на заклики в соцмережі, що "ніхто навіть не намагався це зробити, ось що я хочу сказати, і ніхто не буде". Після подальших звернень, він казав: "Це справедливо. Я не хочу робити те, що зробили вони, навіть жартома".

Зрештою Маск, який володіє соцмережею, видалив допис, спробувавши пояснити, що це був жарт.

Читайте також: Ілон Маск висміяв Джо Байдена

Зі свого боку прессекретар президента США Ендрю Бейтс нагадав, що Джо Байден і Камала Гарріс після новин про замах на Трампа публічно заявили, що в країні немає місця політичному чи іншому насильству. Вони закликали всіх громадян сприяти тому, щоб такі інциденти не призвели до більшого насильства.

"Насильство треба лише засуджувати, а не заохочувати чи висміювати. Така риторика є безвідповідальною", – наголосив Бейтс.

Читайте також: Прихильник Трампа Маск заявив, що виступ Гарріс на дебатах "перевершив очікування"

Раніше Дональд Трамп пообіцяв, що у разі своєї перемоги на виборах у США створить комісію з ефективності уряду і поставить на її чолі мільярдера Ілона Маска.

Нагадаємо, за інформацією Секретної служби США, підозрюваний у замаху на Трампа ніколи не стріляв зі зброї.