UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маск переносить штаб-квартири своїх компаній з Каліфорнії до Техасу через закон про трансгендерів

Сам мільярдер там живе з 2021 року.

Американський бізнесмен Ілон Маск заявив, що переносить штаб-квартири соціальної мережі X та ракетної компанії SpaceX до Техасу з Каліфорнії. Як повідомляє Reuters, причиною цьому став новий закон про гендерну ідентичність, який мільярдер назвав «останньою краплею».

Тепер Маск також перемістить Tesla та більшість підприємств, які він контролює, до Техасу. Як зазначає агентство, мільярдер у 2021 році переїхав туди з Каліфорнії, адже у Техасі немає податку на доходи для фізичних осіб.

Новий закон Каліфорнії забороняє шкільним округам вимагати від вчителів повідомляти батьків про зміну дитиною гендерної ідентичності або сексуальної орієнтації. За словами Маска, цей документ спонукав оголосити про перенесення його компаній.

Читайте також: Крапку в історії МКС поставить ракета Ілона Маска – як на це рішення вплинули стосунки США з Росією

«Через цей та багато інших законів, які нападали як на сім’ї, так і на компанії», — обґрунтував Маск своє рішення.

Генеральний директор SpaceX і Tesla в останні роки став відвертим у політичних питаннях і часто критикує адміністрацію президента США Джо Байдена та позицію демократів щодо прав трансгендерів та імміграції. Каліфорнійські виборці історично підтримували кандидатів від Демократичної партії, тоді як Техас вважається надійним оплотом республіканців.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ілон Маск у разі перемоги кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа може стати його радником. За даними The Wall Street Journal, Трамп та Маск провели відповідні переговори щодо способів надання мільярдеру офіційного впливу на політику, пов’язану з безпекою кордонів та економікою.