UA / RU
Підтримати ZN.ua

Контрнаступ України буде дуже потужним – екс-глава ЦРУ

Він вважає, що ЗСУ доб'ються успіху на полі бою.

Генерал Девід Петреус передбачає, що контрнаступ України буде «дуже вражаючим» і може призвести до успіху. Про це він розповів у програмі Today на BBC Radio 4.

За словами колишнього директора ЦРУ, українці «мають намір звільнити свою країну».

"Я думаю, що цей контрнаступ буде дуже потужним. Я припускаю, що вони досягнуть загальновійськового ефекту, тобто вони успішно проводитимуть загальновійськові операції. Сили оборони України працюватимуть злагоджено і комплексно. Вони виконуватимуть різні завдання. Серед них розмінування, прориви, протиповітряна оборона для захисту військ. Застосовуватимуть засоби радіоелектронної боротьби, налагоджуватимуть логістику та працюватимуть за підтримки артилерії та мінометів", - розповів Петреус, передає The Guardian.

Читайте також: Українські сапери почали розмінування лінії зіткнення перед контрнаступом — WP

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до контрнаступу. Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі підтвердив, що США разом із європейськими союзниками зробили все можливе, щоб підготувати українські війська до проведення контрнаступу для звільнення територій від російських окупантів.