UA / RU
Підтримати ZN.ua

Команда Трампа намагається завадити Гарріс отримати доступ до коштів, зібраних виборчою кампанією Байдена

Команда республіканця прямо звернулася до Федеральної виборчої комісії зі скаргою. 

Штаб кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа у вівторок, 23 липня, подав скаргу до Федеральної виборчої комісії проти віцепрезидента Камали Гарріс, звинувативши її команду в порушенні федеральних законів про фінансування виборчих кампаній через отримання контролю над виборчими фондами американського лідера Джо Байдена. Про це повідомляє The Guardian.

Читайте також: Гарріс випереджає Трампа на виборах у США – опитування Reuters/Ipsos

У скарзі, яку подав головний юрисконсульт кампанії Трампа Девід Воррінгтон, стверджується, що кампанія Байдена не могла перейменувати свій комітет з “Байден у президенти” на “Гарріс у президенти” після того, як Байден вийшов із виборчих перегонів у неділю,14 липня, та перерахувати понад 91 млн доларів.

“Якщо Байден не буде претендувати на номінацію від Демократичної партії, то він не братиме участі у загальних виборах, а всі внески на загальні вибори, отримані комітетом “Байден у президенти”, є надмірними й повинні бути повернуті”, - йдеться у скарзі.

Поки що незрозуміло, якою буде реакція Федеральної виборчої комісії. Однак кампанія Трампа шукає будь-який спосіб уповільнити імпульс, який Гарріс змогла створити серед виборців і донорів після того, як стала ймовірним кандидатом у президенти від Демократичної партії.

Стратегія штабу Трампа включає відкриття нових юридичних баталій, щоб спробувати завадити Гарріс отримати доступ до виборчих коштів Байдена, хоча скарга, подана у вівторок, не призвела до судового позову.

Команда республіканця прямо звернулася до Федеральної виборчої комісії з проханням заборонити переказ коштів. А якщо Федеральна виборча комісія визнає передачу коштів незаконною, штаб Трампа проситиме її розглянути питання про штраф або передачу кримінальної справи до Міністерства юстиції США.

У Гарріс цю скаргу розглядають як “надуману” юридичну спробу завадити її виборчій кампанії. Згідно з заявою команди Гарріс, за 36 годин після того, як Байден вийшов з виборчих перегонів, її кампанія зібрала 100 мільйонів доларів.

Читайте також: План України, як пережити Трампа

Після виходу Байдена з виборчих перегонів очікується, що Демократична партія оголосить кандидатом у президенти саме Камалу Гарріс. Та чи здатна Гарріс проводити самостійну політику, чи розуміється вона на світових справах і якими є її шанси перемогти Трампа? Детальніше про це — в статті Олега ШамшураЧи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року”.