UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній віцепрезидент США республіканець Чейні заявив, що голосуватиме за Гарріс і назвав Трампа загрозою 

Його дочка також підтримала кандидата від Демократичної партії.

Колишній віцепрезидент США республіканець Дік Чейні на виборах президента цього року проголосує за кандидата від Демократичної партії Камалу Гарріс, повідомляє The Guardian.

Читайте також: Трамп хоче вводити менше санкцій, зокрема проти Росії

“За 248-річну історію нашої країни ніколи не було людини, яка б становила більшу загрозу для нашої республіки, ніж Дональд Трамп. Він намагався вкрасти останні вибори, використовуючи брехню й насильство, щоб утриматися при владі після того, як виборці відкинули його. Йому більше ніколи не можна довіряти владу”, - сказав Чейні про колишнього президента і кандидата від республіканців.

“Як громадяни, кожен з нас зобов'язаний поставити країну вище за партійні інтереси й захистити нашу Конституцію. Саме тому я віддам свій голос за віцепрезидента Камалу Гарріс”, - додав він.

Дочка Чейні - Ліз, яка була членом Палати представників США, також підтримала Гарріс.

На прохання прокоментувати ситуацію представник Трампа Стівен Чунг відповів: “Хто така Ліз Чейні?”.

Трамп назвав Чейні “республіканцями лише на ім'я”, використовуючи термін, який він застосовує до нелояльних до нього представників партії, (RINO — Republicans in Name Only).

Читайте також: Вирок Трампу у справі про “гроші за мовчання” оголосять після виборів

Як і його дочка, Дік Чейні був активним критиком Дональда Трампа, особливо під час невдалої передвиборчої кампанії Ліз Чейні у 2022 році. У передвиборчій рекламі Ліз Чейні, яка балотувалася на четвертий термін як єдиний конгресмен від Вайомінгу, Дік Чейні назвав колишнього президента “боягузом”.

Ця реклама не принесла великої користі Ліз Чейні в  штаті, який зараз повністю перейшов на бік Трампа. Вона програла республіканські праймеріз адвокату Гаррієт Хейгеман, яку підтримував Трамп.