UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній конгресмен-республіканець Сантос визнав себе винним у шахрайстві: що йому загрожує

Раніше він заперечував провину.

Колишній член Палати представників США США Джордж Сантос, якого торік виключили з Конгресу після нетривалого перебування на посаді, визнав себе винним у шахрайстві, пише CBC News.

Республіканець Сантос у суді визнав себе винним за одним пунктом звинувачення в шахрайстві з електронною поштою та одному пункті звинувачення у крадіжці особистих даних при обтяжуючих обставинах. 

Після визнання провини 36-річний Сантос вибачився перед своїми виборцями.

«Я глибоко шкодую про свою поведінку та шкоду, яку вона завдала, і несу повну відповідальність за свої дії», — сказав Сантос у суді, його голос тремтів, коли він читав підготовлену заяву.

Вирок Сантосу має бути винесено 7 лютого. Згідно з угодою Сантос сяде у в'язницю щонайменше на шість років та мусить  виплатити компенсацію у розмірі 373 тис доларів.   

У травні 2023 року Сантосу було висунуто федеральні звинувачення у відмиванні партійних коштів для оплати його особистих витрат, списанні коштів з кредитних карт донорів без їхньої згоди та отриманні допомоги з безробіття, коли він працював. З моменту арешту він перебував на волі із заставою в розмірі 500 тисяч доларів.

Спершу політик заперечував свою провину, а з грудня минулого року вів із прокурорами переговори про визнання провини.

Пред’явлені йому звинувачення стали причиною виключення його зі складу Палати представників у грудні. 

Більшу частину перебування на посаді Сантоса супроводжували скандали після  того, як стало відомо, що він брехав про своє минуле.

Під час виборчої кампанії Сантос стверджував, що навчався в Нью-Йоркському університеті, працював у Goldman Sachs і Citigroup, а його бабуся й дідусь втекли від нацистів під час Другої світової війни. Жодне з цих тверджень не було правдою.

Проведене Комітетом з етики Палати представників двопартійне розслідування виявило, що отримані під час виборчої кампанії кошти він витратив на ботокс, розкішні бренди, такі як Hermes, та OnlyFans, онлайн-платформу, відому сексуальним контентом.

Місце Сантоса на позачергових виборах у лютому обійняв демократ Том Суоцці.