UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кірбі: Сполучені Штати підтримують вступ України до НАТО

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому також зауважив, що зараз США і союзники сфокусовані на тому, щоби забезпечити обороноздатність України.

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США підтримують Україну на шляху до Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми віримо в політику відкритих дверей НАТО. Ми також вважаємо, що членство в НАТО має бути предметом обговорення між Україною й Альянсом. І ми точно не стали б заважати цим переговорам", – зазначив представник Білого дому.

За його словами, зараз США і союзники сфокусовані на тому, щоби забезпечити для України можливості для захисту від кривавого й жорстокого вторгнення РФ, а також потенційних нових вторгнень.

"Це має бути в центрі уваги зараз – допомога Україні в досягненні успіху на полі бою, щоби вони могли досягти успіху й за столом переговорів", – додав Кірбі.

Читайте також: Більшість жителів країн НАТО не зрозуміють Альянс, якщо Україну не запросять до нього у Вільнюсі – Зеленський

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, під час прес-конференції за підсумками засідання "Рамштайну", висловив свою впевненість у майбутньому контрнаступі українських Збройних сил.