UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кірбі: Навіть невелика перерва в наданні допомоги США для України може погіршити ситуацію

"Ми за жодних обставин не можемо допустити того, щоб американська підтримка України переривалася".

Представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі застеріг від перерв у постачанні допомоги для України у її боротьбі з російською агресією. Повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми за жодних обставин не можемо допустити того, щоб американська підтримка України переривалася. Часу в нас мало. У нас достатньо державного фінансування для задоволення потреб України ще на деякий час", – зазначив Кірбі.

За його словами, "навіть невелика перерва в наданні допомоги" Україні може погіршити ситуацію.

Представник Білого дому під час брифінгу зауважив, Пентагон поки що має достатньо коштів, щоб зберігати темпи з надання військової допомоги Києву. При цьому Кірбі припустив, що в тому разі, якщо Конгрес США найближчим часом не домовиться про виділення додаткових коштів на підтримку України, виділених коштів може вистачити, приблизно, "ще на пару місяців".

Читайте також: Палата представників США усунула з посади спікера Кевіна МакКарті

Він також додав, що президент США Джо Байден запевнив своїх колег у G7 у тому, що він, американський лідер, вірить у продовження підтримки Демократичною і Республіканською партіями політики Вашингтона щодо України.

Раніше президент Чехії Петр Павел заявляв, що Європа має зменшити свою залежність від США й натомість посилити європейську складову НАТО.