UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кінг прокоментував замах на Трампа: напад здійснили зброєю, використання якої захищає Трамп

Твіт всесвітньовідомого письменника набрав два мільйони переглядів

Всесвітньо відомий письменник Стівен Кінг, який є давнім опонентом екс-президента США Дональда Трампа, з гіркою іронією прокоментував замах на нього. У пості, який письменник опублікував в соціальній мережі Х, Стівен Кінг натякає, що напад було здійснено з гвинтівки AR-15, використання та розповсюдження якої активно захищають республіканці, лідером яких і є Дональд Трамп. “Це зброя, яку Республіканська партія — і Трамп — хочуть захистити”, – пише письменник.

Читайте також: Замах на Трампа: як напади на президентів і кандидатів формували історію США

Нагадаємо, що AR-15 – напівавтоматична гвинтівка, є одним з найпопулярніших у світі видів зброї, що використовується як професійними військовими та охоронниками, так і приватними особами. Нападник, ймовірно, 20-річний Томас Метью Крукс з Пенсильванії, лише легко поранив Трампа та, імовірно, завдав смертельних поранень ще одному учаснику політичного заходу та поранив ще двох, після чого загинув від рук охорони екс-президента.

Згадана гвинтівка є дуже популярною у Сполучених Штатах і має ще одну назву, яка більш відома за межами США – M16. Експерти видання Defense Express зауважують, що якщо взяти до уваги всі складові публічно відомих даних щодо замаху на Дональда Трампа, використання згаданої зброї є стандартним завданням для будь-якої людини, що пройшла звичайний військовий вишкіл у Сполучених Штатах Америки.

Публікація Стівена Кінга викликала негативну реакцію багатьох прихильників республіканської партії, які вважають, що відповідні коментарі є недоречними, а автор таких коментарів не зважає на поточну політичну та соціальну ситуацію в країні.

Раніше стало відомо, що під час виступу Дональда Трампа в штаті Пенсильванія пролунали постріли, під час яких екс-президента США було легко поранено.