UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хто би не представляв США на Саміті миру, не можна сказати, що ми не підтримуємо Україну – Кірбі

"В будь-якому разі не можна сказати, що президент Байден не підтримує Україну".

Радник Білого дому Джон Кірбі заявив, що незалежно від того, хто представлятиме Вашингтон на Глобальному саміті миру у Швейцарії, США продовжать підтримку України. Про це повідомляє Укрінформ.

"На сьогодні я не маю планів для оголошення щодо представництва на Саміті миру", – зазначив представник Білого дому.

За його словами, хто би не представляв Сполучені Штати на Саміті миру, не можна сказати, що США не підтримують України.

Кірбі наголосив, що в будь-якому разі не можна сказати, що президент Байден не підтримує Україну

"Від самого початку цього конфлікту жоден інший лідер не зробив і не продовжує робити стільки, скільки робить президент Байден, аби бути певними, що Україна має все необхідне для захисту від російської агресії", – сказав радник Білого дому.

Він також нагадав, що жоден інший лідер не зробив стільки для взаємодії з Україною: як для забезпечення негайних оборонних потреб, так і для зміцнення ЗСУ на довгу перспективу.

Читайте також: Білий дім не відкидає участі Байдена у саміті миру в Швейцарії

"Як би не виглядало завершення війни, вони все одно матимуть довгий кордон із Росією. І це кордон, який їм потрібно буде захищати. І президент взяв зобов’язання перед Україною бути поруч із ними на далеку перспективу", – додав Кірбі.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що потенційна відсутність президент США Джо Байдена на Саміті миру у Швейцарії буде кроком, якому "особисто аплодуватиме Путін, причому стоячи".