UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кеннеді-молодший підтримав Трампа, але не полишив виборчі перегони

Незалежний кандидат у президенти США Роберт Кеннеді-молодший оголосив про підтримку колишнього президента Дональда Трампа, повідомляє CNN.

Відповідну заяву він зробив на прес-конференції в Арізоні. Водночас,  Кеннеді оголосив, що призупиняє свою кампанію, але «не припиняє її».

«Три великі причини спонукали мене взяти участь у цій гонці, перш за все, і це головні причини, які переконали мене залишити Демократичну партію та балотуватися як незалежний кандидат, а тепер підтримати президента Трампа. Я не припиняю свою кампанію, я просто призупиняю її. Моє ім'я залишиться у виборчих бюлетенях у більшості штатів», – сказав він.

Кеннеді додав, що він залишить своє ім'я в бюлетенях деяких штатів ы\і зніме свою кандидатуру у 10 штатах 

«У глибині душі я більше не вірю, що у мене є реальний шлях до перемоги на виборах перед обличчям цієї невблаганної, систематичної цензури і контролю над засобами масової інформації. Тому я не можу з чистою совістю просити своїх співробітників і волонтерів продовжувати працювати довгі години, або просити своїх донорів продовжувати давати гроші, коли я не можу чесно сказати їм, що у мене є реальний шлях до Білого дому», - сказав Кеннеді.

Кандидат додав, що під час зустрічі з Трампом отримав від нього пропозицію «долучитися до його майбутньої адміністрації».

Колишній президент Дональд Трамп подякував Роберту Кеннеді за його «дуже гарну підтримку».

«Я хочу подякувати Боббі, це було дуже приємно. Він чудовий хлопець, його всі поважають», – сказав Трамп.

За інформацією джерел CNN, Роберт Кеннеді-молодший буде проводити кампанію разом із Дональдом Трампом і агітуватиме за нього.

Загалом Кеннеді, згідно з опитуваннями, стабільно отримував близько 10% підтримки у протистоянні з Трампом і Байденом. Але поява на виборчій арені віцепрезидентки Камали Гарріс змінила ситуацію. Демократично налаштовані виборці, які віддавали перевагу Кеннеді, а не Байдену, перекинулися на бік кандидатки від демократів.

Останні опитування демонструють стрімку втрату популярності Кеннеді. Нещодавнє опитування CBS News показало, що його підтримка становить лише 2%.

Раніше газета The Washington Post поінформувала, що Кеннеді-молодший намагався зустрітися із чинною віцепрезиденткою Камалою Гарріс, сподіваючись отримати посаду в адміністрації в разі її перемоги на виборах глави держави.

У четвер, 22 серпня, Роберт Кеннеді-молодший  подав документи на зняття своєї кандидатури з президентських виборів у штаті Аризона.

70-річний Кеннеді-молодший — племінник убитого 1963 року президента США демократа Джона Кеннеді. Спочатку він мав брати участь у виборах від Демократичної партії, кидаючи виклик президенту Джо Байдену, але згодом балотувався як незалежний кандидат. Детальніше про Кеннеді-молодшого розповідав у своїй статті Петро Герасименко