UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кандидат у віце-президенти США Венс озвучив "мирний план" Трампа Україною: заморожування лінії фронту та відмова від НАТО

В Офісі президента відреагували на цей ефір, зазначивши, що наміри політиків після виборів можуть змінитися

Російські ЗМІ навперебій переказують виступ соратника кандидата у віце-президенти США від Республіканської партії Джея Ді Венса в ефірі подкасту Shawn Ryan Show.

Читайте також: Венс розповів, на чому в зовнішній політиці зосередиться Трамп у разі перемоги на виборах президента США

Активність російських ЗМІ зрозуміла: Венс висловлює саме ті речі, які сьогодні більш ніж влаштовують Путіна, який не знає, як вийти з війни, не втративши обличчя, кидаючи в бійню десятки тисяч солдатів.

Венс транслює саме ті плани, які Трамп окреслював, обіцяючи у разі обрання "закінчити війну за 24 години".

Передбачається, що лінію фронту буде заморожено на нинішньому рівні, а, ймовірно, розмову про повернення територій, захоплених Росією, навіть не підніматиметься.

«Ймовірно, це виглядатиме приблизно як нинішня лінія розмежування між Росією та Україною. Це стане демілітаризованою зоною, яка буде сильно укріплена, щоб росіяни не вторглися знову», - пояснив Венс.

На його думку, це допоможе Україні зберегти суверенітет, а те, що це буде суверенітет у урізаному вигляді, ніяк не зачіпає політика.

"Росія хоче, щоб ця війна закінчилася. Україна хоче, щоб ця війна закінчилась. Європа, яка недофінансувала цю війну, тоді як американські платники податків були щедрими до українців, теж хоче завершити війну, оскільки вона піднімає ціни на енергоносії», — сказав Венс, пояснюючи позицію Трампа.

Є ще одна умова для якнайшвидшого закінчення війни: відмова України від вступу до НАТО і взагалі до будь-яких інших військових союзів, тобтио, саме те, що весь час повторює Путін. Відновлення України Венс чомусь покладає на Європу.

Читайте також: Трамп уникнув відповіді на питання, чи хоче він перемоги України

В Офісі президента відреагували на цей виступ в ефірі, назвавши все сказане "передвиборчим хайпом" і наголосивши, що наміри політиків завжди змінюються після виборів і, тим більше, після обрання.

"Сполучені Штати в повному обсязі, що за демократів, що за республіканців - інституційно вони будуть надавати все необхідне Україні. Це об'єктивний процес цієї війни. Він незворотний. Суб'єктивно - ти можеш надавати будь-який коментар. Ми тут також можемо дискутувати про фінал війни. І він буде вкрай негативним для Росії", - сказав радник голови ВП Михайло Подоляк.