UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чому Камала Гарріс лідирує в опитуваннях у США? — The Telegraph

Не можна вважати, що Трамп програє тільки на основі результатів опитувань.    

Дивлячись на деякі опитування щодо боротьби за Білий дім, можна було б подумати, що перегони вже закінчилися. Більшість з них показують перевагу Камали Гарріс над Дональдом Трампом. Деякі опитування минулого тижня показували, що вона випереджає його на п'ять, шість, навіть сім відсотків.

Опитування ABC News напередодні президентських виборів 2016 року також показало, що Гілларі Клінтон випереджала Трампа на 12 пунктів. І в цей момент у 2020 році Джо Байден був попереду на 8 пунктів, а потім переміг з відривом у 4,5 пункти, зазначає Джеймс Джонсон, співзасновник JLPartners (компанія, що спеціалізується на наданні консалтингових послуг у сферах політичної стратегії та комунікацій).

Читайте також: Камала Гарріс посилює позиції серед жінок, Трамп — серед чоловіків

Аналітик Райан Гірдускі помітив одну з проблем. Виборці старше 65 років підтримували Трампа на останніх двох виборах, але зараз опитування показують, що Гарріс збирається рішуче перемогти Трампа серед цієї вікової групи.

Є й інші проблеми. Опитування, які показують, що Гарріс лідирує, — це опитування, які проводяться повністю в Інтернеті. Аналізуючи дані, наведені під рейтингом Гарріс, стає зрозумілим, що ці онлайн-опитування надмірно охоплюють три ключові групи: молодих американців, виборців, які найбільше зацікавлені в політиці, і людей, які працюють віддалено з дому протягом дня. На думку автора, всі ці три групи більш схильні до підтримки кандидата від Демократичної партії.

Читайте також: Трамп заявив, що мав «повне право» втручатися в президентські вибори

Про те, чого очікувати Україні в разі перемоги Гарріс чи Трампа пише Олег Шамшур у статті "Гарріс не зніме обмежень на американську зброю, а Трамп може розпочати тиск на Україну".