UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо не допомагати Україні, ціна російської агресії зростатиме – Білий дім

У Білому домі наголошують, що якщо не зупинити Росію, вона продовжуватиме йти далі.

Адміністрація президента США Джо Байдена намагатиметься пришвидшити процес виділення додаткової допомоги для України у Конгресі, оскільки без необхідної підтримки буде важко зупинити російського агресора і це призведе до більших загроз у світі.

Такі слова спікера Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі цитує Укрінформ.

Читайте також: Forbes: Республіканська партія багато втратить, якщо допомога Україні від США не буде продовжена

Він наголосив, що після кожного наступного пакета допомоги Україні залишається все менше часу та можливостей для продовження підтримки, тому що виділених грошей для цього стає все менше.

Кірбі нагадав слова Байдена, який заявив, що «коли агресори не розплачуються за свою агресію, вони створюють більше хаосу, смерті та руйнувань». За його словами, без належної відповіді й покарання загарбники не зупиняються й продовжують йти далі. Це, наголосив Кірбі, означає, що витрати коштів, а також рівень загроз для самих Сполучених Штатів Америки та світу будуть зростати, якщо не допомагати Україні зараз.

«Тож дії, які ми вживаємо, і – що не менш критично – потенційні дії, яких ми не вживаємо, матимуть наслідки протягом ще багатьох років», - підсумував він.

Читайте також: Ми не можемо допустити, щоб Україна програла війну, бо їй не вистачило грошей – глава Мінфіну США

Нагадаємо, видання The Washington Post з посиланням на офіційних осіб, які подорожують з главою Пентагону Ллойдом Остіном під час його візиту до Києва 20 листопада повідомляло, що Сполучені Штати Америки зможуть продовжувати надсилати військову допомогу Україні «протягом деякого часу». Зокрема йдеться про далекобійну зброю і артилерійські боєприпаси.