UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск висміяв Джо Байдена

Підприємець відкрито підтримує Дональда Трампа.

Мільярдер Ілон Маск висміяв рішення президента Джо Байдена не висувати свою кандидатуру на вибори у США. У соцмережі X, власником якої він є, бізнесмен поширив публікацію, де йдеться про те, що це не Джо, а "Джилл Байден вибула з президентської гонки".

Імовірно, у такий спосіб Маск хотів показати, що Джо Байден не є самостійним політиком і приймає рішення на основі вказівок своєї дружини.

Читайте також: Мене нудить від Маска — Байден

У іншій публікації він підкреслив, що "попри заяви ЗМІ про "неактуальність" соцмережі Х, спершу повідомити про своє рішення Байден вирішив на цій платформі". Зазначається, що багато співробітників Білого дому дізналися про цю новину саме з соцмережі.

Відмову Байдена прокоментував також кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп. У телефонному коментарі CNN він назвав свого вже колишнього опонента "найгіршим президентом за всю історію країни". Пізніше у своїй соцмережі Truth Social Трамп написав, що "Байден абсолютно не придатний до роботи президентом і про це знало все його оточення, включно з лікарем".

Читайте також: Ілон Маск може стати радником майбутнього президента США

Раніше видання Axios стверджувало, що змусити Байдена відмовитися від участі у виборах може лише думка його дружини, молодшої сестри Валері Байден, давнього друга 85-річного Теда Кауфмана та невеликої групи радників Білого дому.

"Протягом десятиліть цей “кухонний кабінет” працював як розширена родина, рада старійшин і правляча олігархія. Лише ці люди мають вплив на важливі та дрібні рішення у житті та президентській діяльності Байдена", – зазначали журналісти.

Нагадаємо, після оголошення про зняття своєї кандидатури Джо Байден закликав підтримати віцепрезидентку Камалу Гарріс кандидаткою від Демократичної партії на вибори у листопаді. Він запропонував демократам "об’єднатися, щоб перемогти Трампа".