UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Пентагону Остін провів переговори з новим міністром оборони РФ Бєлоусовим щодо війни в Україні

У Пентагоні наголосили на важливості «збереження комунікацій»

Міністр оборони США Ллойд Остін провів переговори з новим міністром оборони Росії Андрєєм Бєлоусовим. У Пентагоні підкреслили важливість комунікації. 

За словами речника Пентагону Патріка Райдера на брифінгу 25 червня, розмова відбулася з ініціативи американської сторони. За словами Райдера, Остін обговорив з Бєлоусовим війну в Україні та наголосив на важливості збереження комунікацій між військовими відомствами США та Росії.

Остання до цього розмова між представниками міністерств оборони США та Росії відбулася в березні 2023 року – тоді Ллойд Остін спілкувався з Сєргєєм Шойгу.

Читайте також: Чому новий міністр оборони Росії Бєлоусов приречений на поразку? — The Hill

17 червня російський диктатор Владімір Путін призначив у заступники Бєлоусова свою родичку – Анну Цивільову. До цього вона була відома як голова державного фонду підтримки учасників так званої «спеціальної військової операції» «Захисники Вітчизни».

Нагадаємо, Путін замінив Сєргєя Шойгу на посаді міністра оборони колишнім першим віцепрем’єром Андрєєм Бєлоусовим. Навіщо? Чому Путін під час війни хоче бачити військовим міністром придворного економіста та головного державника? Про те, що означають для України ці кадрові рокіровки пише оглядач відділу міжнародної політики ZN.UA Володимир Кравченко у статті «Путін змістив Шойгу. Чим має відповісти Україна?»