UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генерал Браун: Росія дорого платить за незначні просування в Україні

"Україна продовжує зміцнювати оборонні лінії та підвищувати ефективність своїх боєприпасів та інших поставок".

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун після завершення зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" заявив, що за невеликі просування на території України Росія "платить високу ціну". Про це повідомляє Укрінформ.

"Хоча Росія досягла незначних здобутків, вона дорого заплатила за це живою силою та технікою. Україна продовжує зміцнювати оборонні лінії та підвищувати ефективність своїх боєприпасів та інших поставок", – зазначив генерал.

Браун наголосив, що союзники й партнери уже надали Україні більше 88 млрд дол. безпекової допомоги.

"Ця підтримка допомагає не лише Україні, вона зміцнює НАТО, сприяє розширенню військово-промислового комплексу США, Європи та світу. Вона підтримує нашу власну безпеку", – сказав він.

За його словами, "колективна підтримка гарантуватиме успіх України зараз і у майбутньому".

"Зламаний мир в Україні становить ризик для нас усіх", – додав генерал Браун.

Читайте також: Канада виділить гроші на снаряди для України та передасть прилади нічного бачення

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін на відкритті 20-го засідання Контактної групи з питань оборони України у вівторок, 19 березня, заявляв, що Вашингтон та коаліція країн у форматі "Рамштайн" не допустять поразки України. Остін зазначив, що наразі українські сили перебувають у суворих умовах і ведуть важкі бої, а мирні жителі страждають від обстрілів РФ.