UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс зібрала мільярд доларів на виборчу кампанію відтоді, як стала кандидатом у президенти США — Reuters

Після виходу Гарріс на виборчу арену донори демократів почали активніше робити внески.

Виборча кампанія віцепрезидента США Камали Гарріс і пов'язані з нею політичні комітети зібрали мільярд доларів з того часу, як Гарріс стала кандидатом у президенти від Демократичної партії, повідомляє Reuters, посилаючись на джерело.

Читайте також: Допомагав диктатору замість своєму народу — Гарріс розкритикувала Трампа за передачу Путіну тестів на COVID

З того часу, як 21 липня Гарріс стала кандидатом після виходу з перегонів президента Джо Байдена, кошти надходили до “виборчої скарбнички” її кампанії та “афілійованих груп” із безпрецедентною швидкістю. Гарріс зібрала 25 мільйонів доларів у день, коли її оголосили кандидатом, і 500 мільйонів доларів приблизно за місяць.

За словами джерела Reuters, таке надходження коштів на підтримку Гарріс відображає ентузіазм донорів. Гроші використовуються серед іншого, на рекламу та заходи в хитких штатах.

Республіканський суперник Гарріс Дональд Трамп і його партія зібрали 130 мільйонів доларів у серпні, залишившись загалом із 295 мільйонів доларів на кінець місяця, тоді як у Гарріс і демократів було 404 мільйони доларів.

Читайте також: Перегони між Трампом і Гарріс, ймовірно, залишаться невизначеними до виборів — соціолог Сілвер

У виборчих перегонах Гарріс і Трамп наразі йдуть майже нарівні: лідерство віцепрезидента на національному рівні скорочується, як показують нові опитування Reuters/Ipsos, а в багатьох хитких штатах голоси виборців розділилися порівну.