UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс заручилася підтримкою молоді — опитування

Президент Байден програвав Трампу у молодого електорату.

Чинна віце-президентка США Камала Гарріс випереджає колишнього президента Трампа на 9 пунктів серед молодих виборців, свідчать дані опитування SocialSphere, пише Politico.

У двобої з експрезидентом Гарріс має 51% підтримки зареєстрованих виборців віком 18-29 років у штатах, де відбувається найзапекліша боротьба. При цьому підтримка Трампа становить 42%, ще 7% виборців не знають, кого з кандидатів підтримають.

Соціологи відзначають 13% зростання Гарріс від моменту останнього опитування, проведеного на початку липня, коли Трамп у цій групі лідирував з 48% проти 44%.

Подібна тенденція спостерігається і у п’ятисторонній гонці, де Гарріс випереджає Трампа на 9 пунктів (42% проти 33%), а решта кандидатів — Роберт Кеннеді-молодший, Корнел Вест і Джилл Стайн — мають незначну підтримку молодих виборців. Минулого місяця у подібному опитуванні Трамп випереджав тодішнього кандидата від демократів Джо Байдена на 1 пункт (32% проти 31%).

Рейтинг схвалення віце-президентки з липня зріс на 16 пунктів до 49% і наразі на 9% вищий за рейтинг Трампа.

Читайте також: Камала Гарріс стає символом змін в США — Politico

Опитування SocialSphere — не єдине, яке показує втішні результати Гарріс. У опитуванні The Economist/YouGov  йдеться, що Гарріс випереджає Трампа на 2% серед зареєстрованих виборців — 45% проти 43%.

Провідний сайт з аналізу соціологічних опитувань FiveThirtyEight показав, що Гарріс випереджає Трампа в середньому по країні на 2,1%.

Як повідомлялося, кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс та її республіканський суперник Дональд Трамп проведуть дебати на телеканалі ABC 10 вересня.